Családi fotózás-A mi családunk

5 ok, amiért a családi fotózás örök élményt nyújt:

Biztosak vagyunk benne, hogy a legtöbb emberhez hasonlóan te is rájöttél az elmúlt időszakban, hogy a családod jelenti számodra a világot. Az otthonod a szentélyed, ahol ha csak egy pillanatra is, de elfelejtheted a világ gondjait. A világjárványt követően még fontosabbá vált az otthon melegsége, és a család szeretete.

Mi sem vagyunk ezzel másképp. Nálunk a családi fotózásoknak már-már tradíciója van. Minden évben készítünk egy sorozatot közösen, amit utána olyan jó visszanézni! A gyerekek folyamatosan nőnek, változnak. Mi pedig csak egyre nemesedünk a kor előrehaladtával. :)) Viccet félretéve- a közös fotóknál jobb dolog nincs, ha egy kis nosztalgiára vágynál!

A mostani cikkben bemutatkozik a kis családunk. A fotók a házunk mellett készültek. Itt csináljuk a hozzánk érkező családok kültéri képeit is. Ez egy körülbelül 5 hektáros terület, erdővel, egy gyönyörű tóval, és farakásokkal. Ahogy már írtuk, mi minden évben csinálunk egy családi albumot az év történéseiből. Ez az aktuális őszi sorozatunk. Az apropója, hogy Gábor elutazik külföldre  hosszabb időre, így szerettünk volna egy friss sorozatot emlék gyanánt. 

Szinte minden hétvégén kirándulunk. Ha nem sikerül összehozni, akkor hét közben oldjuk meg a családi napokat. Ezeket a fontos pillanatokat szeretjük fotó formájában megőrizni, és erre biztatunk téged is! 

A családi fotók jelentősége

Az évek során valószínűleg gondoltál már a családi portréfotózásra, de egyszerűen nem jött össze. Túlságosan elfoglaltak vagytok, nincs mit felvenned, meg kell csináltatnod a hajadat, vagy csak nehéz összehozni a családtagokat egy pár kép erejéig.

Nos, hadd mondjuk el neked, hogy a családi fotók igenis számítanak, és fontosak - most jobban, mint valaha! A családi portrék összehozzák a családot, emlékeztetnek az egymás iránti szeretetre, és mosolyt csalnak az arcokra. 

Íme 5 ok, amiért szerintünk fontos a családi fotózás! 

1. Dokumentálja a növekedést

A családi fotók csodálatos módjai annak, hogy dokumentáljuk az életünkben történt eseményeket, látjuk, ahogy a családunk felnő és változik az évek során. Azzal, hogy a gyerekek láthatják a múlt és a jelen fotóit, kapcsolódnak a történetünkhöz.

(Kis) gyermekeink, Anna és Levi. 

Túl gyakran megfeledkezünk a múltunkról, mert annyira el vagyunk foglalva a jövőnk építésével. A gyermekek gyorsan nőnek, hiszen mi magunk is látjuk ezt. Egy szempillantás alatt összepakolnak és már el is költöztek otthonról.

2. Egyszer minden elmúlik

A család folyamatosan átalakul. A fotók segítenek feleleveníteni a legfontosabb pillanatokat. Sosem tudhatjuk, mikor jön el az utolsó lehetőség egy családi fotóra. Mi is nagy becsben tartjuk az idősebb rokonokról készült fotókat, amik mindig mosolyt csalnak az arcunkra. 

Az anyai szeretet mindent felülír.

3. Az emlékek újraélése

A családi fotók összekötnek minket azokkal, akik előttünk jártak. Remek módja annak, hogy felidézzük az emlékeinket. Emellett a hagyatékunk részét is képezik. 

Manapság az emberek jóval több mint fele a számítógépén, vagy a telefonján őrzi fényképeit. A mobiltelefonokat azonban könnyen elveszítik vagy ellopják. A papír alapú képeket örökre megőrizheted, és megmutathatod még a dédunokáknak is. 

A családi képek segítenek abban, hogy felidézzük az emlékeket, az adott pillanatot, és a közös szórakozást.

4. Az önbecsülés növelése

Tudtad, hogy a családi fényképek, amik a falon lógnak, növelik a gyermekek önbecsülését?

Tanulmányok szerint az, hogy a családi fényképek jól láthatóan ki vannak téve az otthonodban, azt az üzenetet közvetítik, hogy a család fontos egymásnak, és hogy tisztelik a közösen létrehozott emlékeket. Ez emlékeztet az összetartozásra és a biztonságra. Megmutatja nekik, hogy mennyire szeretjük őket, és segít az önbizalom építésében. 

5. A család öröksége

A fotókkal az utódok örökségét is építjük. Ne halogasd azért a családi fotózást, mert a hajad nincs kész, vagy mert le akartál adni néhány plusz kilót!  A gyerekeid nem fogják észrevenni a sötét hajtöveket vagy a mosolyvonalat, de biztosan csalódottak lesznek, ha nem készül közös fotó, amit később ők is megoszthatnak a gyermekeikkel.

6. Mérföldkövek ünneplése

Ha a családi portrékat egy mérföldkő köré tervezed, akkor nem csak azért gyűltök össze, hogy megünnepeljétek az adott alkalmat, hanem megörökíthetitek a pillanatokat és dokumentálhatod őket. Ballagások, előléptetések, születésnapok és évfordulók. Ezek mind tökéletes alkalmak arra, hogy a családi portrékat összekapcsold szeretteid mérföldkövével.

Szeretnél Te is olyan családi fotókat, amelyek örök emlékek maradnak? Vedd fel velünk a kapcsolatot még ma, és mi segítünk megvalósítani elképzeléseidet!